Originele klantengeschenken: Tips en ideeën voor bedrijven

Originele klantengeschenken: Tips en ideeën voor bedrijven

Als bedrijf wil je graag je klanten en relaties in het zonnetje zetten met een passend geschenk. Het vinden van een origineel klantengeschenk kan echter een uitdaging zijn. Je wilt immers een cadeau geven dat bij jouw bedrijf past en tegelijkertijd indruk maakt op de ontvanger. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden als het gaat om originele klantengeschenken.

Een origineel klantengeschenk kan verschillende doelen dienen. Zo kun je het gebruiken als blijk van waardering voor een goede samenwerking, als bedankje voor een succesvol project of als promotiemateriaal om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het doel van het geschenk en de ontvanger in kwestie. Zo kun je een passend en origineel klantengeschenk vinden dat indruk maakt op de ontvanger en tegelijkertijd bijdraagt aan de doelen van jouw bedrijf.

Waarom originele klantengeschenken belangrijk zijn

Als bedrijf is het belangrijk om klantrelaties te onderhouden en te versterken. Een manier om dit te doen is door het geven van originele klantengeschenken. Het geven van een geschenk aan een klant kan ervoor zorgen dat de klant zich gewaardeerd en belangrijk voelt voor het bedrijf. Hieronder vindt u enkele redenen waarom originele klantengeschenken belangrijk zijn.

Versterken van klantrelaties

Het geven van een origineel klantengeschenk kan helpen bij het versterken van de relatie tussen het bedrijf en de klant. Door het geven van een geschenk laat het bedrijf zien dat het de klant waardeert en dat het om de relatie geeft. Het kan ook helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het creëren van loyaliteit bij de klant.

Verhogen van merkbekendheid

Een origineel klantengeschenk kan ook helpen bij het verhogen van de merkbekendheid. Door het geven van een geschenk met het logo of de naam van het bedrijf erop, wordt het merk op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij de klant. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid en kan ervoor zorgen dat de klant het bedrijf eerder zal overwegen bij toekomstige aankopen.

Onderscheiden van de concurrentie

Het geven van een origineel klantengeschenk kan ook helpen bij het onderscheiden van de concurrentie. Door het geven van een uniek en origineel geschenk kan het bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en kan het zichzelf positioneren als een bedrijf dat geeft om zijn klanten en dat bereid is om extra moeite te doen om hen tevreden te stellen.

Kortom, het geven van originele klantengeschenken kan helpen bij het versterken van klantrelaties, het verhogen van merkbekendheid en het onderscheiden van de concurrentie. Het is een investering die zich kan terugbetalen in de vorm van loyaliteit, meer naamsbekendheid en uiteindelijk meer omzet.

Hoe originele klantengeschenken te kiezen

Als bedrijf is het belangrijk om je klanten te waarderen en te laten zien dat je om ze geeft. Een goede manier om dit te doen is door het geven van originele klantengeschenken. Maar hoe kies je nu het juiste geschenk? Hieronder vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Doelgroepanalyse

Voordat je begint met het kiezen van een geschenk, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wat vinden zij leuk en waar hechten zij waarde aan? Door een goede doelgroepanalyse uit te voeren, kun je hierachter komen en het juiste geschenk kiezen.

Budgetbepaling

Het is belangrijk om vooraf een budget te bepalen voor de klantengeschenken. Dit voorkomt dat je te veel geld uitgeeft en zorgt ervoor dat je binnen de perken blijft. Bedenk hierbij dat het niet altijd nodig is om grote bedragen uit te geven, soms is een klein, maar origineel geschenk al voldoende.

Personalisatiemogelijkheden

Een persoonlijk tintje aan het geschenk geven, kan het extra speciaal maken. Kijk daarom naar de mogelijkheden om het geschenk te personaliseren. Denk hierbij aan het bedrukken van het logo van je bedrijf of het toevoegen van een persoonlijke boodschap.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je het juiste geschenk kiezen voor je klanten. Hieronder vind je nog een aantal voorbeelden van originele klantengeschenken:

Geschenk Omschrijving
Bamboe beker Een duurzame beker van bamboe, bedrukt met je logo
Draadloze oplader Een handige oplader voor op het bureau, met je bedrijfsnaam erop
Notitieboekje Een mooi notitieboekje met een persoonlijke boodschap
Plantenpotje Een leuk plantenpotje met zaadjes erbij, bedrukt met je logo
Sleutelhanger Een originele sleutelhanger, bijvoorbeeld in de vorm van je logo

Met deze voorbeelden en tips kun je de juiste keuze maken voor het geven van originele klantengeschenken.

Voorbeelden van originele klantengeschenken

Als je op zoek bent naar een origineel klantengeschenk, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hieronder vind je voorbeelden van verschillende soorten originele klantengeschenken die je kunt overwegen.

Duurzame geschenken

Duurzame geschenken zijn een geweldige manier om je klanten te laten zien dat je om het milieu geeft. Hier zijn een paar voorbeelden van duurzame geschenken:

 • Herbruikbare waterflessen of koffiemokken
 • Biologisch afbreekbare pennen
 • Gerecyclede notitieboekjes
 • Planten in gerecyclede potten

Gepersonaliseerde geschenken

Gepersonaliseerde geschenken zijn een geweldige manier om je klanten te laten zien dat je om hen geeft. Hier zijn een paar voorbeelden van gepersonaliseerde geschenken:

 • Gepersonaliseerde sleutelhangers
 • Gepersonaliseerde telefoonhoesjes
 • Gepersonaliseerde USB-sticks
 • Gepersonaliseerde mokken of glazen

Belevingsgeschenken

Belevingsgeschenken zijn een geweldige manier om je klanten een onvergetelijke ervaring te bieden. Hier zijn een paar voorbeelden van belevingsgeschenken:

 • Een rondleiding door je bedrijf
 • Een kookworkshop of wijnproeverij
 • Een dagje uit naar een pretpark of dierentuin
 • Een wellness-arrangement

Door te kiezen voor een origineel klantengeschenk dat past bij de interesses en behoeften van je klanten, kun je een blijvende indruk maken en je klantrelaties versterken.

Tips voor het geven van originele klantengeschenken

Als je op zoek bent naar manieren om je klanten te bedanken en je relaties te versterken, dan is het geven van klantengeschenken een geweldige manier om dat te doen. Maar hoe zorg je ervoor dat je geschenk opvalt tussen alle andere geschenken die je klanten ontvangen? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het geven van originele klantengeschenken.

Timing is belangrijk

Wanneer je je klanten een geschenk geeft, is de timing van cruciaal belang. Je wilt ervoor zorgen dat je geschenk op het juiste moment wordt gegeven, zodat het een blijvende indruk maakt. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste tijd om je klanten een geschenk te geven:

 • Geef een geschenk aan het einde van het jaar om het jaar af te sluiten en je klanten te bedanken voor hun loyaliteit.
 • Geef een geschenk op een belangrijke mijlpaal, zoals een jubileum of verjaardag.
 • Geef een geschenk na een succesvolle samenwerking of project.

Maak het persoonlijk

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je geschenk opvalt, is door het persoonlijk te maken. Hier zijn enkele manieren om je geschenk persoonlijk te maken:

 • Voeg een handgeschreven notitie toe om je waardering te tonen.
 • Kies een geschenk dat past bij de interesses en hobby's van je klant.
 • Personaliseer het geschenk met de naam van je klant of het logo van zijn bedrijf.

Kies voor kwaliteit

Als je een geschenk geeft, wil je ervoor zorgen dat het van goede kwaliteit is. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je geschenk van hoge kwaliteit is:

 • Kies voor duurzame materialen die lang meegaan.
 • Kies voor merken die bekend staan om hun kwaliteit.
 • Kies voor geschenken die nuttig zijn en lang meegaan, zoals een kwalitatieve drinkfles of notitieboekje.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je klantengeschenken origineel en opvallend zijn. Het is een geweldige manier om je waardering te tonen en je relaties te versterken.

Terug naar blog

Featured collection